Crafted Seconds Europese wakeboard-videowedstrijd

Voor-en achternaam Katinka Buiting

Leeftijd 24

Woonplaats Apeldoorn, Nederland

Europa lijkt een van de grootste wakeboardscènes ter wereld te hebben, waarom denk je dat dat is?
Het varieert zeker in verschillende landen in Europa. Maar ik denk dat je zou kunnen zeggen dat de kabel-wakeboarding-scene groot is in Duitsland en Frankrijk, recentelijk ook in de Baltische landen. Dat is best vreemd aangezien dat zeker niet de warmste landen ter wereld zijn. Misschien omdat met de kou veel mensen in de winter snowboarden en in de zomer op een board willen blijven?

Ook kunnen mensen in West-Europa het zich over het algemeen veroorloven om te betalen voor wakeboarden. Het gebied is dichtbevolkt, dus er zijn altijd veel mensen in de buurt van kabelparken, allemaal potentiële wakeboarders.

Als wakeboarden niet zou bestaan, wat zou je dan in plaats daarvan doen?

Dat is een moeilijke vraag. Gewoon veel Netflix kijken haha. Voordat ik begon met wakeboarden danste ik competitief, maar ik betwijfel of ik dat nog zou doen. Ik zou waarschijnlijk meer gaan snowboarden en surfen. Ik hou van beide, en snowboard soms op een indoor berg (koelkast) hier in Nederland.

Als je één truc van elke rijder zou kunnen stelen, wat zou dat dan zijn en welke rijder?
Ik denk dat ik liever iemands stijl steel dan één truc. Shocky (Jonathan Silvershats) heeft bijvoorbeeld een stijl die ik graag zou stelen, hij laat alles er zo makkelijk uitzien! Als het een truc moet zijn, waarschijnlijk Crosse’s gegrepen roll to blind, het ziet er zo moeiteloos uit en hij kan het van bijna alles af.

Boterglaasjes of back 9’s?

Hahaha ook niet. Ik hou van het raken van rails en vooral van het gevoel in banken te landen. Veel meer dan kickers boosten of butter slides doen. Al kan een kickersessie soms ook goed zijn.

Met welke Slingshot-opstelling rock jij dit jaar en wat vind je er het leukst aan?

Dit seizoen ga ik voor een Volt en RAD’s of misschien SpaceMob laarzen om te lieren. Vorig seizoen heb ik ook op de Volt gereden. Destijds bestelde ik het zonder het te kunnen proberen, pas na het lezen van de specificaties in de catalogus. Ik was super nerveus of ik het leuk zou vinden of niet, maar het bleek het beste board te zijn dat ik ooit heb gereden, dus dit seizoen verander ik natuurlijk niet! Wat ik zo leuk vind aan de Volt, is dat hij superlicht is. Ik rijd graag op een medium of groter board, maar soms kunnen grote boards een beetje zwaar worden, wat moeilijk kan zijn als ik echt snelle en springerige tricks probeer. De Volt is zo licht dat dit nooit een probleem is. Ik ben ook dol op de flex-tips op functies en de stijve buik zorgt voor geweldige pop op ollies. Het heeft gewoon alles!

Wat was je favoriete onderdeel van Crafted Seconds?

Wat ik zo leuk vond aan bewerkte seconden, was dat het me ertoe aanzette om te filmen en nieuwe dingen te leren. Mijn huis-kabel Burnside Cable Park stelde me in staat om op een ochtend voor openingsuren te filmen. Het was erg leuk om obstakels aan te passen en verschillende combinaties uit te proberen. Iets waar ze normaal gesproken niet mee akkoord gaan. Ik was op zoek naar verschillende manieren om obstakels aan te passen zodra ik nieuw was dat ik deelnam aan het evenement. Als ik het zou moeten beperken tot één favoriet… De kruiwagen op de platte balk bleek het leukst te zijn.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Hooh.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart